Machinaties en adders onder het gras – let op voor fraude!
19 december 2019
Logo De Vertaalpodcast aflevering 18 over Ergonomie
Ergonomisch aan de slag
4 juni 2020

Onbetaalde factuur? Unpaid heeft misschien een oplossing.

Een onbetaalde factuur blijft voor veel freelancers een groot probleem. Wij hebben immers zelden de routine of de middelen om meteen achter een wanbetaler aan te gaan, en invorderen lijkt vaak erg duur en ingewikkeld. Hoe pak je dat dan aan?

Als je niet-betalende opdrachtgever een Belgisch bedrijf is, is er een erg gebruiksvriendelijke oplossing. Het Belgische bedrijf Unpaid is erin gespecialiseerd ondernemers te helpen onbetaalde B2B-facturen te innen. Ze hebben daarvoor een dienst gemaakt waarmee je snel en gemakkelijk online een procedure kunt starten en kunt volgen. Die procedure is dan weer gebaseerd op recente Belgische wetgeving, waar we het in aflevering 5 over incasso ook al een keertje over hebben gehad.

Concreet: het moet gaan om facturen tussen bedrijven, waarbij de wanbetaler een Belgisch bedrijf is, niet failliet is en de factuur niet heeft geprotesteerd. De dienst kan overigens ook worden gebruikt door Nederlandse schuldeisers, zolang de tegenpartij maar een Belgisch bedrijf is.

Hoe het precies werkt en wat het kost, daar vertelt Dirk Dewulf je alles over in deze aflevering. 

Dirk gaf ons ook nog mee dat we als ondernemer beter gewapend zijn tegen wanbetalers als we zelf eerst goed hebben nagedacht over onze inningsprocedure. Op de website van Unpaid vind je daarover een heleboel tips.

Wil je meteen op de hoogte worden gebracht van volgende afleveringen van De Vertaalpodcast? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Reacties en ideeën zijn zoals steeds zeer welkom via sociale media, of op deze pagina.

Comments are closed.