Machinevertaling en post-editing
15 augustus 2019
Laat je niet in de luren leggen – over clausules en contracten
19 september 2019

We horen het wel vaker: je kunt als freelance vertaler pas echt je brood verdienen als je een goede portefeuille hebt met directe klanten. Je krijgt er leukere opdrachten door, die bovendien ook beter worden betaald.

Daar kun je je echter meteen ook een aantal vragen bij stellen. Hoe kun je die directe klanten dan vinden? Is het nu echt zo lucratief om met directe klanten te werken? En moet je dan niet heel veel meer (te veel?) moeite doen dan als je bepaalde dingen gewoon overlaat aan een tussenpersoon?

Ik zoek het vandaag uit met Herman Boel, die – zoals we hem kennen – geen blad voor de mond neemt. We hebben het over het verschil tussen kantoren en directe klanten, over marketing en over geld verdienen.

Heb je er na dit gesprek zin in gekregen, of zit je nog met vragen over strategie en ondernemen? Herman biedt ook coaching aan. Daarmee bepaal of bevestig je binnen korte tijd je eigen koers en word je op weg gezet naar je eigen persoonlijke succes als vertaler.

Wil je De Vertaalpodcast graag beluisteren van zodra die wordt gepubliceerd? Gebruik dan een podcast-app of schrijf je in op de nieuwsbrief. Dan krijg je de volgende aflevering gewoon meteen toegestuurd!

Comments are closed.