Laat je niet in de luren leggen – over clausules en contracten
19 september 2019
Netwerken zonder stress: LinkedIn echt goed gebruiken
24 oktober 2019

Zeg het maar! Hoe gebruik je spraakherkenning?

Dingen besturen met je stem is tegenwoordig helemaal in. Toch is de technologie niet nieuw. Zo’n 22 jaar geleden al bracht het Amerikaanse bedrijf Nuance het pakket Dragon NaturallySpeaking op de markt, dat je toeliet tekst te dicteren op je pc.

Deze software bestaat nog steeds, en is intussen erg geëvolueerd. Het werkt al een aantal jaar zo goed, dat we het als vertaler best wel op een productieve en winstgevende manier kunnen inzetten. Zelf doe ik dat bijvoorbeeld al sedert 2010. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de voordelen op het vlak van ergonomie.

Maar kan spraakherkenning alles aan? En hoe spring je nu echt het beste om met deze en andere oplossingen? Om dat te weten te komen, ga ik in gesprek met Janneke den Draak, een ervaren trainer en adviseur op het gebied van spraakherkenningssoftware.

Zij vertelt ons wat je er allemaal mee kunt doen, zodat je helemaal zelf kunt beslissen of je in de technologie wilt investeren.

Wil je er meer over weten, of gebruik je Dragon al? Bekijk dan zeker ook het online cursusaanbod van Janneke. Voor een zacht prijsje haal je dan het onderste uit de kan.

Blij met deze podcast? Wijs je concullega’s de weg door hen een link te sturen naar deze pagina (of stuur ze door naar dit handige app-overzicht). En als je je inschrijft op de nieuwsbrief, krijg je de volgende aflevering gewoon automatisch in je inbox.

1 Comment

  1. Marja de Reuver schreef:

    Interessant! Soms ook een beetje abstract voor iemand die de software (nog) niet kent…